سوله با هر سازه فلزی دیگری متفاوت است. این موضوع را پس از مطالعه کامل این مقاله بهتر درک خواهید کرد. مطالعه این مقاله را که به منظور آشنایی بیشتر با فرآیند ساخت سوله نوشته شده است، به شما توصیه میکنیم.
طراحی سوله با سایر سازههای اسکلت فلزی، چه تفاوتهای دارد؟
- دهانه سوله عمدتاً بیش از سایر سازهها در نظر گرفته میشود تا فضای وسیعی را در اختیار صاحبان مشاغل صنعتی و تولیدی قرار دهد. خصوصاً در سازههایی نظیر سوله انبار کالا یا سوله انبار غله ، دهانه از اهمیت بالایی برخوردار است و نباید از حدی کمتر باشد.
- ساختن سقف سوله به صورت شیبدار و حذف ستونهای زائد میانی، از ویژگیهای ذاتی سولهها هستند که در سایر سازهها، عملاً ضرورت ندارد.
- به منظور دستیابی به فضای وسیع مورد نظر در سوله سازی، قابهای فولادی با ساختار شیبدار در ساخت سوله مورد استفاده قرار میگیرند.
مدلینگ و طراحی سوله
فرآیند طراحی سوله در گذشته به صورت دستی و امروزه با کمک نرمافزارها انجام میشود. نرمافزارهای شرکت CSI معمولاً با اقبال عمومی بیشتری از سوی مخاطب روبرو میشوند. موارد بسیار مهمی که باید در طراحی سوله به آن توجه داشت عبارتند از:
الف) دهانه سوله
بر حسب نیاز صنعت مربوطه و از 20 متر به بالا تعریف میگردد.
ب) طول سوله
این مورد اگر از حدی (معمولاً استاندارد 90 متر) بیشتر باشد، باعث میشود که سوله در اثر تغییرات دمایی، آسیب بیشتری ببیند. تعداد ستونهای محیطی سوله هم در تعیین طول سوله نقش مهمی ایفا مینماید.
ج) ارتفاع سوله
عمدتاً بین 6 الی 12 متر در نظر گرفته میشود که با توجه به کاربری سوله و نوع ابزار و تجهیزات واحد صنعتی مذکور، تعیین میشود.
د) شیب سوله
لزوماً باید سقف سوله را شیبدار ساخت و شیب استاندارد معمولاً بین 10 درصد تا 30 درصد در نظر گرفته میشود.
نقشهکشی تخصصی برای ساخت سوله
نقشههای صنعتی که در ساخت سوله مورد استفاده قرار میگیرند، معمولاً با نام شاپ دراوینگ میشناسند که امروزه بطور کامل توسط نرمافزار صورت میگیرد. محل ستون ها، مکان اتصال تیرها، جزئیات بادبندها و مواردی از این دست، مهمترین اطلاعاتی هستند که هر نقشه باید در خود داشته باشد.
مراحل مختلف عملیات ساخت سوله
1- طراحی و نقشه برش
برش قطعات با تلرانس کم و دورریز بهینه، نیازمند نقشههای دقیق و اصولی است.
2- برش، سوراخکاری و ماشینکاری
قطعات لازم در ساخت سوله، مانند ساندویچ پانل دیواری یا عرشه فولادی سقفی، در این مرحله برش خورده و سوراخ کاری آنها انجام میشود و هر یک از عملیاتها، از روی نقشههای شاپ مستقل پیش خواهد رفت.
3- مونتاژ
نقشه در این مرحله حکم راهنمای اتصالات را دارد. قطعات سوله همانند تکههای یک پازل در کنار هم قرار گرفته و اتصالات اولیه با خالجوش برقرار میگردد.
4- جوشکاری سرتاسری
نوبت به محکمکاری قطعات فرا میرسد. انواع مختلفی از جوشکاری مانند الکترو اسلگ، رکیتیفایر و CO2، در این مرحله مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
5- تمیزکاری
اضافات بر جای مانده از مرحله قبل، لایههای چربی و اسپاترهای جوش هستند که اگر برطرف نشوند، کیفیت رنگکاری را کاهش خواهند داد.
6- رنگ و سندبلاست
به منظور رفع نهایی عیوب ظاهری، قطعات را معمولاً به بخش سندبلاست ارسال میکنند. سپس با نظر کارفرمای ساخت سوله، قطعات با رنگ کورهای به پوشش نهایی خود خواهند رسید. معمولاً رنگ سبز و رنگ آبی و تا حدودی رنگ قرمز، متداولترین رنگها هستند که در استراکچر فلزی سولهها، بیشتر دیده میشوند.
سولهها از نظر ساختار به چند دسته تقسیم میشوند؟
1- سوله تک دهانه (به فرم 8) با بالاترین میزان کاربرد، در صدر جدول انواع سولهها قرار میگیرد.
2- سوله دو دهانه (به فرم 88) که وجود ستون جدایش میانی در آن، اختیاری و سلیقهای است.
3- سوله مدور (دایرهای) و سوله چندضلعی هم با کاربریهای بسیار خاص و محدود، در انتهای لیست قرار میگیرند.
مرحله پنجم: دفترچه محاسبات سوله
طراح نقشه سوله موظف است قبل از ورود به فاز امضای قرارداد ساخت سوله ، کلیه اطلاعات فنی را با جزئیات در اختیار متقاضی خرید سوله قرار دهد. این محتوا باید به تأیید سازمان نظام مهندسی رسیده و گواهی استاندارد دریافت نماید. اطلاعاتی در خصوص مصالح و مواد مصرفی، مقاومت در بار مرده، مقاومت در برابر باد و برف و زلزله، درصد شیب سقف و ...، بطور کامل در این دفترچه ذکر خواهد شد و در اختیار مشتری قرار خواهد گرفت.
حسن اجرای کلیه موارد فوق میبایست به عنوان رویههای استاندارد ساخت سوله هم از سوی شرکت سولهسازی و هم مدیر کسبوکار متقاضی خرید سوله، با دقت کنترل شود تا خروجی کار، یک سوله استاندارد و با دوام باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه خرید سوله نو، با شماره تلفن 09121017171 تماس حاصل فرمایید.