سوله دست دوم

ساخت و فروش سوله دست دوم

سوله دست دوم

ساخت و فروش سوله دست دوم

شرکت بانک سوله ایران به عنوان مرجع تخصصی ساخت سوله دست دوم در کشور می باشد. این شرکت توانایی ساخت ، فروش و تحویل و نصب فوری انواع اسکلت سوله در سراسر کشور را در کمترین زمان ممکن دارد.
علاوه بر سوله ، ساخت اسکلت فلزی ساختمان نیز از دیگر فعالیت های این شرکت بزرگ می باشد.
02122220266

۱۱ مطلب در شهریور ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

یکی از پر کاربردترین انواع سوله، سوله تیر ورقی است که بخش اعظم سوله های ساخته شده در سال های اخیر را به خود اختصاص می دهد. این نوع خاص از سوله‌ سازی ، انعطاف پذیری بالایی دارد و دست سازنده را در تولید باز می گذارد و از این لحاظ، مطلوبیت بالایی دارد. قطعات این سوله به صورت پیش ساخته تهیه می شوند و به دلیل تعبیه اتصالات فلنجی در دو سر قطعات، نصب پیچ و مهره ای سازه با سرعت بالا و در زمان کوتاه انجام می شود. تولید پیش از موعد و انبار قطعات سوله تیر ورقی، امکان پاسخگویی به شمار زیادی از سفارشات مشتریان را با کیفیت بسیار بالا ممکن می سازد.

 

کارایی بالای تیر ورق در سوله سازی

 

در گذشته از تیر آهن به منظور ساخت اسکلت فلزی استفاده می شد که خود، محصول فرآیند ریخته گری به حساب می آید و در طول های بلند، بسیار آسیب پذیر می باشد. اما امروزه از المانی به نام تیر ورق در ساخت سوله استفاده می شود که استحکام بالا، از خصوصیات اصلی و متمایز آن به شمار می آید. هر تیر ورق از یک تیغه مرکزی به نام جان تشکیل می شود که می تواند تخت یا موجدار (سینوسی) ساخته شود. به دو سمت جان تیر ورق، دو بال موازی متصل می شوند و به این ترتیب، ساختار تیر ورق کامل می شود. نحوه ساخت به این شکل است که ابتدا یک بال در شابلون قرار گرفته و خط محوری آن تعیین می شود. سپس جان تیر از سطح مقطع بر روی آن قرار گرفته و پس از فیکس شدن، جوشکاری سرتاسری انجام می شود. در نهایت با برگرداندن تیر، بال دیگر نیز به همین ترتیب جوش داده می شود و تیر ورق آماده است.

سوله تیر ورقی

 

سوله تیر ورقی و اجزای آن

دقت و ظرافت در طراحی سوله حاصل دقت در طراحی و ساخت یکایک اجزای سوله حاصل می شود. برآیند قطعات با کیفیت است که سوله تیر ورقی را به یک سازه متمایز برای جانمایی مشاغل صنعتی و تولیدی تبدیل می کند. اکنون می خواهیم اجزای این سازه را با هم مرور کنیم:

  • ستون: اصلی ترین جزء سوله تیر ورقی، ستون است که از جنس تیر و در ارتفاع مشخص ساخته می شود و بار اصلی سازه بر روی آن قرار دارد. نصب صحیح ستون ها بر روی صفحه ستون و شاقول کردن ستون ها باید به درستی انجام شود و سوله باید حتما گونیا باشد.
  • رفتر: سقف سوله باید به صورت هشتی ساخته شود تا بتوان دهانه های بزرگ را بتون ستون میانی تأمین نمود. بر همین اساس از المان های هشتی شکل در ساخت سقف سوله تیر ورقی استفاده می شود که رفتر نام دارند. هر رفتر از دو تکه تیر ورق مجزا تشکیل می شود که قبل از نصب، به هم متصل شده و با جرثقیل به بالا کشیده می شوند. نحوه صحیح بالا کشیدن رفترها بسیار مهم است و در صورت عدم رعایت، ممکن است به قطعات آسیب وارد کند.
  • استرات: تیرهایی هستند که بین ستون ها وصل می شوند و کار انتقال نیروها میان قاب ها را بر عهده دارند. استرات معمولاً از جنس پروفیل قوطی ساخته می شود.
  • لاپه یا پرلین: اتصالاتی در سوله از جنس پروفیل زِد وجود دارد که لاپه یا پرلین نامیده می شود و عمدتاً در سقف سوله به کار می روند.  
  • انواع مهاربندها: حساسیت ساندویچ پانل دیواری ، نیاز به درج انواع اتصالات و مهاربندی از جهات مختلف را ایجاب می کند. بادبند، وال پست، میل مهار یا سگراد و ... از جمله مهم ترین المان های مهاری در نصب سوله تیر ورقی به حساب می آیند.

کارایی بالای سوله تیر ورقی در صنعت

سوله تیر ورقی سازه ای با اسکلت و ساختار منحصر به فرد است که می تواند مزایای متعددی برای شما به همراه داشته باشد:

  • تکنولوژی ساخت مدرن و به روز
  • بهینه سازی سایت نقشه ساخت و کاهش تلفات و دور ریز ورق فولادی
  • صرفه جویی ریالی فراوان برای کارفرما
  • نصب سریع و پیاده سازی فوق العاده سرعتی پروژه ساخت ساندویچ پانل 
  • و ...

 

 

المان های موثر بر قیمت سوله تیر ورقی

در مجموع قیمت تمام شده سوله تیر ورقی بالا نیست و همین موضوع باعث می شود که این سوله، جزو انتخاب های اقتصادی مشتریان باقی بماند. با انتخاب بهینه ابعاد و بهینه سازی نقشه های ساخت، می توان مدیریت خوبی بر هزینه ساخت سوله اعمال نمود. جغرافیا نیز می تواند عامل مهمی در تعیین هزینه باشد. منظور صریح از جغرافیا، فاصله با مراکز تأمین فولاد مورد نیاز است. بر همین اساس، هزینه ساخت سوله در اصفهان که قطب تولید فولاد کشور است، به مراتب کمتر از شهرهای دیگر خواهد بود و این امری غیر قابل انکار است.

استفاده از سوله دست دوم هم یکی دیگر از راهکارهای پیشنهادی به شمار می آید که از قطعات تیر ورقی پیش ساخته تولید می شوند. انبار موجودی قطعات این سازه همیشه موجودی دارد و البته طوری برنامه ریزی می شود که عمر قطعات به یک سال نمی رسد. بر همین اساس، امکان پاسخگویی وسیع به نیازهای متقاضیان خرید سوله وجود دارد.

 

سرعت بالای تولید، زمان کوتاه نصب و هزینه اقتصادی پروژه، مثلثی است که سوله تیر ورقی را در صدر فهرست انتخاب ها برای خریداران سوله صنعتی قرار داده است و روز به روز هم بر مشتریان این محصول پر کاربرد افزوده خواهد شد.

 

  • سوله ایران
  • ۱
  • ۰

سوله با هر سازه فلزی دیگری متفاوت است. این موضوع را پس از مطالعه کامل این مقاله بهتر درک خواهید کرد. مطالعه این مقاله را که به منظور آشنایی بیشتر با فرآیند ساخت سوله نوشته شده است، به شما توصیه می‌کنیم.

طراحی سوله با سایر سازه‌های اسکلت فلزی، چه تفاوت‌های دارد؟

  • دهانه سوله عمدتاً بیش از سایر سازه‌ها در نظر گرفته می‌شود تا فضای وسیعی را در اختیار صاحبان مشاغل صنعتی و تولیدی قرار دهد. خصوصاً در سازه‌هایی نظیر سوله انبار کالا یا سوله انبار غله ، دهانه از اهمیت بالایی برخوردار است و نباید از حدی کمتر باشد.
  • ساختن سقف سوله به صورت شیب‌دار و حذف ستون‌های زائد میانی، از ویژگی‌های ذاتی سوله‌ها هستند که در سایر سازه‌ها، عملاً ضرورت ندارد.
  • به منظور دستیابی به فضای وسیع مورد نظر در سوله ‌سازی، قاب‌های فولادی با ساختار شیب‌دار در ساخت سوله مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

مدلینگ و طراحی سوله

فرآیند طراحی سوله در گذشته به صورت دستی و امروزه با کمک نرم‌افزارها انجام می‌شود. نرم‌افزارهای شرکت CSI معمولاً با اقبال عمومی بیشتری از سوی مخاطب روبرو می‌شوند. موارد بسیار مهمی که باید در طراحی سوله به آن توجه داشت عبارتند از:

الف) دهانه سوله

بر حسب نیاز صنعت مربوطه و از 20 متر به بالا تعریف می‌گردد.

ب) طول سوله

این مورد اگر از حدی (معمولاً استاندارد 90 متر) بیشتر باشد، باعث می‌شود که سوله در اثر تغییرات دمایی، آسیب بیشتری ببیند. تعداد ستون‌های محیطی سوله هم در تعیین طول سوله نقش مهمی ایفا می‌نماید.

ج) ارتفاع سوله

عمدتاً بین 6 الی 12 متر در نظر گرفته می‌شود که با توجه به کاربری سوله و نوع ابزار و تجهیزات واحد صنعتی مذکور، تعیین می‌شود.

د) شیب سوله

لزوماً باید سقف سوله را شیب‌دار ساخت و شیب استاندارد معمولاً بین 10 درصد تا 30 درصد در نظر گرفته می‌شود.

 

 

نقشه‌کشی تخصصی برای ساخت سوله

 

نقشه‌های صنعتی که در ساخت سوله مورد استفاده قرار می‌گیرند، معمولاً با نام شاپ دراوینگ می‌شناسند که امروزه بطور کامل توسط نرم‌افزار صورت می‌گیرد. محل ستون‌ ها، مکان اتصال تیرها، جزئیات بادبندها و مواردی از این دست، مهم‌ترین اطلاعاتی هستند که هر نقشه باید در خود داشته باشد.

مراحل مختلف عملیات ساخت سوله

1- طراحی و نقشه برش

برش قطعات با تلرانس کم و دورریز بهینه، نیازمند نقشه‌های دقیق و اصولی است.

2- برش، سوراخ‌کاری و ماشین‌کاری

قطعات لازم در ساخت سوله، مانند ساندویچ‌ پانل دیواری یا عرشه فولادی سقفی، در این مرحله برش خورده و سوراخ‌ کاری آنها انجام می‌شود و هر یک از عملیات‌ها، از روی نقشه‌‌های شاپ مستقل پیش خواهد رفت.

3- مونتاژ

نقشه در این مرحله حکم راهنمای اتصالات را دارد. قطعات سوله همانند تکه‌های یک پازل در کنار هم قرار گرفته و اتصالات اولیه با خال‌جوش برقرار می‌گردد.

4- جوش‌کاری سرتاسری

نوبت به محکم‌کاری قطعات فرا می‌رسد. انواع مختلفی از جوشکاری مانند الکترو اسلگ، رکیتیفایر و CO2، در این مرحله مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

5- تمیزکاری

اضافات بر جای مانده از مرحله قبل، لایه‌های چربی و اسپاترهای جوش هستند که اگر برطرف نشوند، کیفیت رنگ‌کاری را کاهش خواهند داد.

6- رنگ و سندبلاست

به منظور رفع نهایی عیوب ظاهری، قطعات را معمولاً به بخش سندبلاست ارسال می‌کنند. سپس با نظر کارفرمای ساخت سوله، قطعات با رنگ کوره‌ای به پوشش نهایی خود خواهند رسید. معمولاً رنگ سبز و رنگ آبی و تا حدودی رنگ قرمز، متداول‌ترین رنگ‌ها هستند که در استراکچر فلزی سوله‌ها، بیشتر دیده می‌شوند.

سوله‌ها از نظر ساختار به چند دسته تقسیم می‌شوند؟

1- سوله تک دهانه (به فرم 8) با بالاترین میزان کاربرد، در صدر جدول انواع سوله‌ها قرار می‌گیرد.

2- سوله دو دهانه (به فرم 88) که وجود ستون جدایش میانی در آن، اختیاری و سلیقه‌ای است.

3- سوله مدور (دایره‌ای) و سوله چندضلعی هم با کاربری‌های بسیار خاص و محدود، در انتهای لیست قرار می‌گیرند.

مرحله پنجم: دفترچه محاسبات سوله

طراح نقشه سوله موظف است قبل از ورود به فاز امضای قرارداد ساخت سوله ، کلیه اطلاعات فنی را با جزئیات در اختیار متقاضی خرید سوله قرار دهد. این محتوا باید به تأیید سازمان نظام مهندسی رسیده و گواهی استاندارد دریافت نماید. اطلاعاتی در خصوص مصالح و مواد مصرفی، مقاومت در بار مرده، مقاومت در برابر باد و برف و زلزله، درصد شیب سقف و ...، بطور کامل در این دفترچه ذکر خواهد شد و در اختیار مشتری قرار خواهد گرفت.

حسن اجرای کلیه موارد فوق می‌بایست به عنوان رویه‌های استاندارد ساخت سوله هم از سوی شرکت سوله‌سازی و هم مدیر کسب‌وکار متقاضی خرید سوله، با دقت کنترل شود تا خروجی کار، یک سوله استاندارد و با دوام باشد.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه خرید سوله نو، با شماره تلفن  09121017171 تماس حاصل فرمایید.

 

  • سوله ایران
  • ۰
  • ۰

یکی از نیازهای امروز دارندگان خودرو، محلی برای پارک کردن خودرو است. بسیاری از سازمان ‌ها به منظور رفاه حال مدیران و کارکنان خود، اقدام به ساخت سوله پارکینگ می‌ کنند. این موضوع زمینه ‌ساز آرامش خیال اعضای مجموعه می‌ گردد. چرا که مسأله پیدا کردن جای پارک مناسب برای خودرو، از دیرباز مشکل بزرگ تمام صاحبان خودرو بوده است. سوله پارکینگ مکانی مسقف است که به دو صورت چهاردیواری یا فاقد دیوار ساخته می ‌شود تا تعداد زیادی خودرو را با نظم و فشردگی بالا در خود جای دهد. در این نوشتار بنا داریم تا قدری بیشتر در خصوص سوله سازی با هدف تأمین پارکینگ صحبت کنیم.

 

سوله پارکینگ

الزامات آئین ‌نامه ‌ای ساخت سوله پارکینگ

- تعداد ورودی و خروجی یک مجموعه باید عدد مشخصی باشد. مثلاً در بسیاری از آیین ‌نامه ‌ها ذکر شده که به ازای هر 500 جای پارک، یک ورودی و یک خروجی مجزا باید برای پارکینگ تعبیه شود. علت این امر هم آن است که در زمان اوج شلوغی که تردد حداکثری در پارکینگ صورت می ‌پذیرد، خودروها در مسیر یابی حق انتخاب داشته باشند.

- حداقل ارتفاع و حداقل عرض باید برای هر ورودی رعایت شود. آنچه از سوی بسیاری از مراجع به عنوان استاندارد در این خصوص لحاظ می‌ شود، حداقل 7/2 متر برای ارتفاع و دست‌کم 5/2 برای عرض است که هم برای ورودی و هم برای خروجی، مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

- شاخص عرض توقف به ازای هر دو خودروی متوالی، می‌بایست 5/4 متر در نظر گرفته شود. همچنین کمترین فاصله برای آکس تا آکس هر دو ستون متوالی، حداقل باید 5 متر لحاظ شود که دو خودرو به راحتی بتوانند در آن دهانه پارک نمایند.

- طول فضای هر پارکینگ با توجه به طول استاندارد خودروها تخمین زده می ‌شود. اما بر طبق استاندارد، طول هر پارکینگ را 5 متر در نظر می ‌گیرند که انواع خودرو را در خود جای دهد.

- پارکینگ ‌های عمومی از منظر کاربری، به دو دسته پارک کوتاه مدت (حداکثر یک ساعت) و پارک بلند مدت (بیش از یک ساعت) تقسیم بندی می‌ شوند. البته سوله پارکینگ می‌ تواند هر دو بخش را با هم داشته باشد. هرچند پارک کوتاه مدت بیشتر برای فروشگاه‌ های زنجیره‌ ای، رستوران ‌ها و امثال آن مورد استفاده قرار می ‌گیرد.

- سقف سوله پارکینگ بر خلاف سایر انواع سوله مانند سوله صنعتی ، لازم نیست بلند در نظر گرفته شود. لذا ارتفاع‌ های زیر 6 متر را هم می‌ توان در سوله با کاربری پارکینگ، مورد توجه قرار داد.

فواید استفاده از سوله پارکینگ چیست؟

  • استفاده بهتر از فضا و محوطه موجود در مجاورت سازه اصلی

  • نظم و ساختار یافتگی بهتر در نحوه استقرار تعداد زیادی خودرو

  • حفظ زیبایی محیط پیرامون سازمان
  • مدیریت بهینه ترافیک منطقه ‌ای و تسریع در تردد خودرو ها
  • و ...

انواع سوله پارکینگ کدام است؟

سوله پارکینگ را به سه روش مختلف می ‌توان احداث نمود. روش اول سوله سایه ‌بان است که از اسکلت و سقف تشکیل شده و فاقد دیوار های جانبی می‌ باشد. از این سوله به منظور محافظت خودرو ها از نور خورشید یا بارش باران و برف استفاده می‌ گردد و با سقف شیب ‌دار ساخته می‌ شود که این سقف می ‌تواند یک طرفه یا دو طرفه باشد. نوع دیگر از سوله پارکینگ وجود دارد که دیوارکشی نیز می‌شود و فضای خارج و داخل را از هم مجزا می‌ سازد. در ساخت این نوع پارکینگ، طراحی ورودی ‌ها و خروجی ‌ها با توجه به نکات آیین ‌نامه ‌ای که بالاتر اشاره شد، صورت خواهد پذیرفت. در نهایت سوله پارکینگ آسانسوری یا هیدرولیکی است که استراکچر فلزی دارد و در فضای اندک، تعداد قابل توجهی خودرو را در خود جای خواهد داد. بسته به شرایط فضا و مکان ساخت و امکانات کارفرما و با توجه به کاربری مورد انتظار، اقدام به ساخت سوله مناسب صورت خواهد گرفت.

سوله پارکینگ را با چه روشی باید ساخت؟

با روش‌ های مختلفی می‌توان اقدام به ساخت سوله پارکینگ نمود؛ اما پیشنهاد ما بطور خاص، استفاده از سوله تیر ورقی است که به دلیل تولید زودتر از موعد قطعات در کارخانه، به سوله پیش ‌ساخته معروف است. به محض ثبت سفارش مشتری و تهیه نقشه، قطعات مورد نیاز از انبار فراخوانی شده و در اسرع وقت، به منظور نصب به محل ارسال می‌شوند. این فرآیند بسته به نوع سوله، معمولاً از سه الی هشت هفته به طول خواهد انجامید که برای ساخت یک سازه اسکلت فلزی، بسیار مناسب ارزیابی می ‌گردد.

چنانچه فضای خالی مناسبی در مجاورت شرکت یا کارخانه وجود دارد که تا کنون از آن استفاده مناسبی نشده است، با اقدام به احداث سوله پارکینگ، می ‌توان ضمن کمک به محوطه‌ سازی، کمک شایانی به نظام ‌مند شدن پارک خودرو ها نمود.

 

  • سوله ایران
  • ۰
  • ۰

آن دسته از مشاغل که قرار است خط تولید یک یا چند محصول را در خود جای دهند و به چیدمان دقیق ایستگاه‌های کاری متوالی نیاز دارند، مخاطب اصلی استفاده از سوله‌ صنعتی هستند. سوله صنعتی معمولاً بزرگتر از سایر انواع سوله بوده و به خاطر نصب تجهیزات مختلف نظیر جرثقیل سقفی، سازه سنگین‌تری از نظر ساخت خواهد بود. صنایع غذایی، نساجی، قطعه‌سازی، خودروسازی و ... همگی در داخل یک سوله صنعتی بر پا می‌شوند.

سوله صنعتی در چه مناطقی ساخته می‌شود؟

سؤال مهمی است که بد نیست پاسخ آن را با هم مرور کنیم. برای ساخت یک سوله صنعتی، حالت‌های مختلفی رخ می‌دهد که هر یک با دیگری متفاوت است، اما خروجی یکسانی خواهند داشت. سه حالت مهم زیر را به خاطر داشته باشید:

1- سوله‌سازی در شهرک‌های صنعتی توسط هیئت مؤسس شهرک

سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی از زیرمجموعه‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت است که متولی امور شهرک‌های صنعتی محسوب می‌شود. معمولاً هر شهرک صنعتی دارای یک هیئت امنا یا هیئت مؤسس بوده که به عنوان یک کارفرمای حقوقی، وظیفه قطعه‌سازی زمین‌ها، احداث و تجهیز سوله‌ها و در نهایت فروش آنها به صاحبان مشاغل را بر عهده خواهد داشت. معمولاً هر شهرک صنعتی به چند فاز مختلف تقسیم می‌شود و هر دسته از مشاغل تقریباً مرتبط، در یک فاز مجتمع خواهند شد.

2- سوله‌سازی در شهرک‌های صنعتی توسط اشخاص حقیقی

گاهی روال کار به این شکل است که جدای از بحث سوله‌سازی انبوه و فروش سوله صنعتی به صاحبان مشاغل، فروش قطعه زمین با کاربری صنعتی-تجاری هم با متراژهای مختلف، در دستور کار قرار می‌گیرد. بدیهی است خریداران این زمین‌ها، خود اقدام به ساخت سوله بصورت سفارشی خواهند نمود؛ البته رعایت آیین‌نامه اجرایی شهرک صنعتی مذکور، به دلیل حفظ هماهنگی و اتحاد شکلی میان سوله‌های ساخته‌شده، الزامی است.

3- سوله‌سازی در زمین‌های شخصی توسط اشخاص حقیقی

ساخت سوله لزوماً نباید در داخل شهرک‌های صنعتی اتفاق بیفتد. افراد زیادی هستند که با هدف ایجاد کسب‌وکار صنعتی، قطعه زمینی را خریداری کرده و با کاربری صنعتی، اقدام به ساخت سوله سفارشی خود خواهند نمود. این نوع سوله‌سازی اگرچه کم، وجود دارد و میان زمین‌داران و صاحبان سرمایه رواج دارد.

 

580

مراحل ده‌گانه پروژه احداث سوله صنعتی

چنانچه به دنبال احداث سوله صنعتی برای کسب‌وکار خود هستید، پنج مرحله مقدماتی و پنج مرحله ساخت سوله به شرح ذیل هستند:

مراحل مقدماتی ساخت سوله صنعتی

  • اقدام برای دریافت جواز شغلی از اتحادیه مربوطه

جواز شغلی یا همان پروانه کسب در مشاغل صنعتی، عمدتاً از طریق اتحادیه‌های صنفی صادر شده و از یک سری شرایط خاص نظیر محدودیت سنی و حداقل نمره آزمون کتبی و عملی مرتبط با شغل مربوطه تبعیت می‌کند. این اولین قدم برای راه‌اندازی یک سوله صنعتی است.

  •  خریداری زمین در شهرک صنعتی مورد نظر با مراجعه به دفتر مدیریت امور شهرک

برای ساخت سوله صنعتی، باید به موقعیت جغرافیایی زمین، ابعاد، دسترسی به بیرون، امکانات و مواردی از این دست توجه داشت. بسیار مهم است که ساخت سوله بر چه بستری قرار است احداث شود. به عنوان مثال برای ساخت یک سوله ورزشی ، مسیرهای ارتباطی و راه‌های دسترسی بسیار حائز اهمیت هستند و طبیعتاً معقول نیست که این سوله با این کاربری، در یک منطقه دورافتاده احداث شود.

  •  مشاوره تخصصی با شرکت‌های سوله‌سازی و انتخاب پیمانکار

مشاوره خوب می‌تواند بسیاری از ابهامات ذهنی شما در مورد کل فرآیند طراحی و ساخت سوله را برطرف نماید. معمولاً جلسات مشاوره و گفتگو می‌تواند ذهنیت مشتری و شرکت پیمانکار به سمت یکسان‌ شدن پیش ببرد.

  • طراحی نقشه‌های ساخت و تشکیل دفترچه محاسبات سوله

نقشه‌های سوله به شاپ دراوینگ معروف هستند که توسط مهندسین خبره رشته عمران طراحی می‌شوند. بدون یک نقشه اصولی و بی‌عیب و نقص، امکان دستیابی به یک سازه استاندارد و مقاوم وجود ندارد. علاوه بر این، فهرست متریال انتخابی، ابعاد و اندازه‌های مهم سوله همراه با کلیه جزئیات در قالب دفترچه محاسبات گردآوری می‌شوند که پیش از عقد قرارداد، به رؤیت مشتری خواهد رسید.

  •  اخذ تأییدیه فنی سازمان نظام مهندسی

هم نقشه‌های شاپ دراوینگ و هم دفترچه محاسبات سوله، باید به تأیید مراجع ناظر و ذی‌صلاح برسد.

مراحل نهایی ساخت سوله صنعتی

  • آماده‌سازی زمین، لایه‌برداری و تسطیح کف
  • آرماتوربندی و تعیین قالب فونداسیون سوله
  • آغاز بتن‌ریزی برای فونداسیون همراه با نظارت مهندسین ناظر
  • آغاز به استقرار اسکلت سوله صنعتی (بعد از اتمام فونداسیون یا حتی موازی با آن)
  • بازرسی از اسکلت و صدور مجوز دیوارچینی و نصب پوشش سقف
     

سوله صنعتی سازه‌ای بسیار مهم است که ساخت اصولی و دقیق آن، سال‌ها تجربه و داشتن کارنامه درخشان کاری از سوی شرکت سوله‌سازی را می‌طلبد.

  • سوله ایران
  • ۰
  • ۰

از عمر سوله ‌سازی به روش کنونی، بیش از شش دهه نمی‌گذرد! در زمان سلسله قاجار و بخصوص دوران صدارت امیرکبیر، عده زیادی از جوانان و پیشه‌وران ایرانی را به منظور فراگیری پیشرفت‌های صنعتی کشورهای فرنگی، راهی خارج از کشور می‌کردند تا بدین ترتیب، زمینه رشد و توسعه صنایع ایران فراهم گردد.

این تلاش تا به امروز ادامه دارد و ما، اوج اعتلای آن را در دهه‌های سوم و چهارم پس از پیروزی انقلاب اسلامی، شاهد و ناظر هستیم. خصوصاً که توسعه صنعت فولاد، کمک شایانی به رشد و توسعه صنعت سوله‌سازی نموده است. احداث یک سوله صنعتی مجهز، امروزه نخستین گام مهم در راه‌اندازی یک کسب‌وکار صنعتی به شمار می‌آید.

چرا گروه‌های تولیدی و صنعتی به سوله‌سازی نیاز دارند؟

سوله‌سازی به معنای ایجاد یک فضای وسیع، از ملزومات مهم و غیر قابل کتمان مشاغل سنگین صنعتی و تولیدی به شمار می‌آید. ماشین‌آلات صنعتی و تجهیزات عظیم‌الجثه تولیدی، همگی نیاز به فضای زیاد برای نصب و استقرار دارند. خطوط تولید تک‌منظوره یا چند منظوره (منعطف) را تنها می‌توان در یک فضای فیزیکی باز و گسترده لی‌اوت نمود. یک سوله کارگاهی با دهانه عریض و بدون تعبیه ستون در میانه بنا لازم است تا این فضای گسترده را بتوان در اختیار صاحبان مشاغل قرار داد. امروزه در میان شرکت‌های مختلفی در حوزه سوله‌سازی مشغول فعالیت هستند، بانک سوله ایران با تجربه سه دهه ساخت سوله در سراسر کشور و صادرات سوله و اسکلت فلزی به کشورهای همسایه، رهبری این بازار را با شایستگی تمام در دست گرفته است.

 

سوله سازی

روش بهینه سوله‌سازی کدام است؟

برای احداث سوله، روش‌های مختلفی وجود دارد که سوله‌سازی را می‌توان بر مبنای آن انجام داد. اسکلت بتنی به دلیل هزینه سرسام‌آور آن و وزن بسیار بالای سازه نهایی و همچنین زمان زیادی که اجرای پروژه به خود اختصاص می‌دهد، چندان مطلوب هیچ یک از طرفین قرارداد نیست. روش‌های دیگری نظیر سوله خرپایی و سوله لوله‌ای و ... نیز وجود دارند که استحکام زیادی نداشته و صرفاً برای اهداف سبک و کم‌فشار مناسب هستند. لذا چنانچه به دنبال یک روش بهینه سوله‌سازی برای مقاصد متنوع تولیدی و صنعتی هستید، سوله تیر ورقی را به شما پیشنهاد می‌کنیم. از ویژگی‌های متمایزکننده این سازه آن است که بدون آنکه استحکام سازه کم شود، وزن نهایی تا حد مطلوبی پایین نگاه داشته می‌شود. این موضوع هم به لحاظ فنی و هم از جهت ساخت سوله ، بسیار حائز اهمیت می‌باشد.

مراحل مختلف سوله‌سازی به روش سوله تیر ورقی

در گام نخست از فرآیند سوله‌سازی، برش‌کاری ورق‌های فولادی با ضخامت‌های متغیر، از روی نقشه‌های شاپ دراوینگ صورت می‌پذیرد. هر تیر ورق یک سازه ترکیبی است که از یک جان و دو بال تشکیل شده است. رفتر، میل مهار، بادبند و پرلین نیز از جمله دیگر اجزاء سوله‌سازی در این روش محسوب می‌گردند. مرحله بعدی سوراخ‌کاری ورق است که در طی آن، معمولاً محل قرار گرفتن جای پیچ‌ها مشخص می‌شود و گاه، سوراخ‌هایی در بادبندها ایجاد می‌گردد. پس از آن، قطعات با جوشکاری به هم متصل می‌شوند تا پس از تمیز کردن سطوح، روانه سندبلاست و سپس رنگ کوره‌ای خواهند شد.

 

قیمت‌گذاری در سوله‌سازی

قیمت ساخت سوله از مقولات بسیار مهمی است که هم شرکت سوله‌سازی و هم کارفرمای پروژه به آن توجه ویژه نشان می‌دهند. پایین نگاه‌ داشتن قیمت سوله مهم است، اما این موضوع نباید منجر به کاهش کیفیت محصول یا بروز افت در استحکام سازه نهایی گردد. بر همین اساس، توجه به پاره‌ای از موارد می‌تواند بسیار اثربخش باشد:

* ابعاد سوله باید با توجه به نیاز کارفرما و کاربری مورد انتظار از سوله انتخاب شوند.

* قیمت خرید مواد و مصالح سوله‌سازی باید مدیریت شود تا از افزایش بی‌دلیل در هزینه ساخت سوله جلوگیری شود.

* بهینه‌سازی طراحی و ارتقاء نقشه‌ها، کاهش ضایعات را در پی دارد که تأثیر بسزایی در کنترل هزینه‌ها دارد.

* مدیریت هزینه‌های سربار مانند حمل‌ونقل متریال، دستمزد پرسنل و ...، نیز در جایگاه خود مهم است.

تلاش صنعت سوله‌سازی برای تحویل فوری سوله

سوله آماده تحویل ارزان و سبک، هدفی است که با تلاش و کوشش فراوان در بانک سوله ایران، محقق شده است. تولید زمان‌بندی‌شده پیش از موعد و حفظ موجودی انبار در سطح مطلوب، قدرت مانور بالایی در زمینه تحویل فوری سوله پیش‌ساخته ایجاد می‌نماید. بدین ترتیب از زمانی که مشتری اقدام به ثبت سفارش خرید سوله می‌کند تا زمانی که اسکلت سوله در محل مورد نظر تکمیل می‌شود، نهایتاً دو هفته زمان سپری خواهد شد که زمان بسیار مطلوبی محسوب می‌شود.

سوله‌سازی روز دنیا بر دو متغیر «تحویل فوری» و «هزینه اقتصادی» استوار است که مدیریت این دو آیتم، همزمان به نفع تولید‌کننده سوله و خریدار می‌باشد.

 

 

  • سوله ایران
  • ۰
  • ۰

 

بخش قابل توجهی از مدیران و کارمندان یک شرکت یا کارکنان یک کارخانه، هر روز با خودروی شخصی به محل کار خود مراجعه می ‌کنند و در این بین، فضای لازم برای پارک خودرویشان، نیازی است که معمولاً به سختی تأمین می ‌شود. سوله پارکینگ ، فضایی سرپوشیده است که امکان پارک خودروها در نزدیک ‌ترین فضای ممکن به محل کار را برای افراد فراهم می‌ آورد. در این مقاله قصد داریم تا در خصوص این سازه و نکات مرتبط با آن، با شما صحبت کنیم.

با استفاده از سوله پارکینگ، چه فوایدی نصیب شرکت می‌شود؟

1- استفاده بهتری از فضا می‌ توان داشت.

تعداد زیادی خودرو را می ‌توان با چیدمان مناسب در فضایی اندک تحت عنوان سوله پارکینگ جانمایی کرد که امری مطلوب به حساب می‌ آید. خصوصاً در شرکت ‌ها و کارخانجاتی که تعداد مدیران و پرسنل زیاد است، این موضوع اهمیت بیشتری پیدا خواهد نمود. لذا با این نگاه، سوله پارکینگ را می ‌تواند راه حل مناسبی قلمداد نمود.

2- پارک منظم و زیبا سازی شده

سوله پارکینگ با اعمال نظم و ترتیب در نحوه پارک خودروها، می‌ تواند نمای منظم و ساختارمندی به محوطه‌ سازی اطراف بنای اصلی ببخشد و نیز در زیبا سازی محیط نقش داشته باشد.

4- مدیریت ترافیک در ساعات پیک

با مدیریت مکان پارک خودروها، ترافیک ساعات اولیه صبح (شروع کار) و ترافیک عصرگاهی (پایان شیفت) را می‌توان مدیریت نمود تا افراد، بدون دغدغه فکری و با آرامش خیال بهتری، بتوانند خودروهای خود را به مقصد محل کارشان ترک نمایند.

 

سوله پارکینگ

در ساخت سوله پارکینگ، چه نکاتی مهم است؟

  1.  بر خلاف سوله‌ های دیگر که حتی‌المقدور دنبال حذف ستون‌ های میانی هستیم، این مورد در سوله پارکینگ ایراد محسوب نمی‌ شود. از ستون‌ها می ‌توان به عنوان تعیین‌ کننده حریم پارک خودروها و مسیریابی تردد بهره برد. درج ستون‌ های میانی ضمناً به استحکام بنا نیز کمک شایانی خواهد نمود.
  2.  چرخیدن و تحرک خودروها به هنگام ورود به محل پارک یا خروج از آنها، نیازمند یک شعاع و بازه حرکتی مشخص می ‌باشد که باید به آن توجه نمود. صفوف موازی پارک خودرو را نباید بیش از حد متراکم و نزدیک به هم در نظر گرفت؛ زیرا این موضوع می ‌توان خروج از پارک یا ورود به آن را برای خودروها دشوار سازد. طراحی دهانه ‌های سوله پارکینگ باید به نحوی باشد که خودروها مزاحم یکدیگر نباشند.
  3.  در تنظیم فاصله میان ستون‌ ها، به عرض استاندارد خودروها باید توجه نمود تا بهترین بهره ‌برداری را از هر دهانه بتوان داشت و اتلاف فضا را به حداقل رساند. این موضوع در تهیه نقشه و محل تصب ستون‌ها باید در نظر گرفته شود که پس از اتمام ساخت، با خط‌ کشی ‌های منظم در کف سوله پارکینگ، به مخاطب القا خواهد شد.
  4.  نظر به نرخ بالای عبور و مرور خودروها در سوله پارکینگ، به منظور هدایت دود ناشی از اگزوز خودروها به بیرون، حتماً باید نسبت به راه‌اندازی یک سیستم تهویه قوی و اثربخش اقدام شود.
  5.  باید تلاش شود که از محل پارک خودروها تا رسیدن به فضای کار، کمترین فاصله ممکن وجود داشته باشد. این موضوع باعث جلوگیری از اتلاف زمانی و خستگی در افراد می‌ شود.

سوله پارکینگ مشتمل بر چند نوع است؟

  •  سوله پارکینگ به سبک سوله سایه ‌بان

  • سوله پارکینگ می‌ تواند بدون دیوارهای جانبی باشد و تنها از یک استراکچر سقف تشکیل شود که با ورق عرشه فولادی و ساندویچ پانل سقفی پوشانده  و Parking Shed نامیده می ‌شود.
  • سوله پارکینگ محصور
  • اسکلت کامل همراه با دیوارکشی، منجر به ایجاد فضای بسته ‌ای برای پارک خودروها می ‌شود که سوله پارکینگ را از محیط بیرون متمایز می‌ سازد. الزاماتی نظیر گیت بازرسی، مسیرسازی ورود و خروج، کیوسک نگهبانی و ...، باید در این حالت در نظر گرفته شده و به سوله اضافه شوند.
  • پارکینگ طبقاتی فلزی
  • این نوع خاص از سوله پارکینگ، قادر است تعداد زیادی خودرو را در یک سطح مقطع کوچک از زمین، به صورت عمودی نگهداری نماید که برای کاربری ‌های با فضای کم، بسیار مناسب است. اسکلت فولادی بکار رفته در این سوله پارکینگ، می ‌بایست از استحکام بالایی برخوردار باشد.

سوله پارکینگ به درد چه مشاغلی خواهد خورد؟

دانشگاه ‌ها، شهرک ‌های صنعتی، ورزشگاه ‌ها، ایستگاه‌ های آتش ‌نشانی، آشیانه هواپیما در فرودگاه‌ ها، اتوبوسرانی ‌ها و پایانه‌ ها، فروشگاه‌ های زنجیره‌ ای، پارکینگ آمبولانس ‌ها در اورژانس بیمارستان، تعمیرگاه ‌های مجاز و ...، همگی به پارکینگ نیاز دارند که با سوله دست دوم یا نو، قابل تأمین است.

پیشنهاد ویژه ما برای ساخت سوله پارکینگ

سوله تیر ورقی که با استفاده از قطعات پیش‌ ساخته احداث می‌شود، به صرفه ‌ترین و سریع‌ ترین پاسخی است که مدیران می ‌توانند برای ساخت سوله پارکینگ از آن استفاده کنند تا به این نیاز مهم شرکت خود پاسخ دهند. همچنین لازم به ذکر است که هزینه کل پروژه در این حالت، گاه تا حدود 50 درصد کاهش خواهد یافت. علت این امر، بهینه ‌سازی در طراحی و کاهش هزینه ‌های جاری سوله‌ سازی که در سوله دست دوم یا پیش‌ ساخته، به خوبی لحاظ می‌ گردد و با تحویل فوری که از ویژگی‌های اساسی این نوع سوله است، دیگر جایی برای تردید باقی نمی ‌ماند.

ذکر این نکته خالی از لطف نیست که سوله پارکینگ، علی ‌رغم آنکه یک نیاز رده دوم از سازمان را برطرف می ‌کند و خدمتی فرعی محسوب می‌ گردد، نقش مهمی در تأمین آرامش فکری مدیران و پرسنل ایفا می ‌کند و اقدام به احداث آن در بسیاری از مشاغل، از ضرورت بالایی برخوردار است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • سوله ایران
  • ۰
  • ۰

نصب سوله همواره از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. این اهمیت تا آنجاست که حتی اگر بهترین مصالح و مواد اولیه و مرغوب‌ترین فولاد نیز در ساخت سوله مورد استفاده قرار گیرد، نصب عجولانه و بی اصول می‌تواند عملاً نتیجه تمام تلاش‌ها را زیر سؤال خواهد برد. بر همین اساس، در اختیار داشتن چندین اکیپ از نصابان مجرب، از ملزومات یک شرکت سوله‌سازی موفق به شمار می‌آید.

محتوایی که در ادامه ذکر می‌شود، مبتنی بر سوله آماده تحویل از جنس تیر ورق به رشته تحریر در آمده است و برای مخاطبان بی‌شمار این طیف از سوله‌ها می‌تواند مفید باشد.

 

نصب سوله

مراحل متوالی نصب سوله

سوله تیر ورقی نوعی سوله پیش‌ساخته است که قطعات آن، پیش تولید شده و انبار می‌شوند تا در زمان مناسب و بسته به سفارش مشتری، به محل نصب سوله اعزام شوند. دو سر قطعاتی نظیر تیرها و رفترها را بصورت فلنجی می‌سازند تا پیچ و مهره کردن آنها در زمان مونتاژ، آسان‌تر شود. مراحل مهم در نصب سوله را به طور اجمالی با هم مرور می‌کنیم:

زیرسازی زمین و انجام عملیات فونداسیون

بدون یک زیرسازی خوب و یک فونداسیون دقیق، عملاً کار سوله‌سازی به فرجام درستی نخواهد رسید. این کار ممکن است توسط گروهی غیر از گروه ساخت و نصب سوله انجام پذیرد. پس از آنکه بتن‌ریزی انجام شد، صفحه ستون‌ها را در محل مناسب کار می‌گذارند.

کار گذاری ستون‌ها

نخستین مرحله از نصب سوله این است که ستون‌ها را با کمک جرثقیل کار بگذاریم. صفحه‌ای به ته ستون‌ها جوش داده می‌شود که به آن کف ستون گفته می‌شود و تعداد معینی سوراخ برای جای پیچ دارد. صفحه ستون بر روی فونداسیون پیچ می‌شود، سپس هر ستون را بر روی صفحه ستون مربوطه پیچ می‌کنیم. حتی‌المقدور از مهاربندهای موقت، برای حفظ انسجام ستون‌ها استفاده می‌گردد.

نصب رفترهای سقف

معمولاً هر رفتر از دو پارچه مجزا تشکیل می‌شود که در محل نصب و روی زمین، به هم پیچ و مهره می‌شوند و سپس به طرق مختلف و با کمک جرثقیل، به بالا کشیده می‌شوند و پس از نصب، مهارهای مختلفی به آن وصل می‌شود.

استفاده از استرات در نصب سوله

استرات یک عضو افقی در نصب سوله است که هر دو قاب متوالی را به هم وصل می‌کند و بدین ترتیب، نیروهای طولی را از قابی به قاب دیگر منتقل می‌سازد. جنس استرات معمولاً از پروفیل قوطی است که مقطع مربعی دارد.

اضافه کردن پرلین و لاپه

لاپه‌ها و پرلین‌ها ذاتاً تیرهایی هستند که در نصب سوله بکار می‌روند تا سازه از استحکام بالاتری برخوردار باشد. جنس آنها عموماً پروفیل زِد است و گاه نیز از ناودانی یا نبشی در ساخت آن استفاده می‌شود. تولید این اجزا با نورد سرد، استحکام آنها را بالا برده و وزن نهایی را پایین نگه می‌دارد.

سوله باید گونیا شود!

تقارن زوایای سوله را گونیا کردن سوله می‌گویند. ناگونیا بودن علاوه بر اینکه استحکام سازه نهایی را تهدید می‌کند، ادامه فرآیند نصب سوله را نیز با دشواری روبرو می‌سازد. گونیاسازی سوله با درج میل‌مهارهای مختلف برای کلیه اجزاء اعم از رفترها، پرلین‌ها و لاپه‌ها انجام می‌شود.

اضافه کردن بادبند به تعداد لازم و در نقاط مهم

نیروهای جانبی زیادی مانند باد و زلزله، صلابت اسکلت سوله را تهدید می‌کنند که برای خنثی کردن آنها، از بادبندها در نصب سوله استفاده می‌کنیم. بادبندها عمدتاً از میلگرد یا نبشی ساخته می‌شوند و ممکن است در کل قاب‌ها یا بخشی از آنها، نصب شوند.

نقش سینه‌بند در نصب سوله

هدف از نصب این جزء از سوله، آن است که بتوانیم نیروهای وارده به سوله را پخش کنیم و از تمرکز بار وارده بکاهیم. سینه‌بند باعث می‌شود تا این بارهای وارده، در طول لاپه‌ها و پرلین‌ها پخش شود و در چند نقطه متمرکز نشود.

وظیفه سگراد یا میل مهار

عبور نیرو در راستای طولی لاپه‌ها ایرادی ندارد. اما گاهی نیروی جانبی وارد به لاپه‌ها از حدی فراتر می‌رود که یک مقوله منفی است و باید مدیریت شود. میل مهار برای این منظور استفاده می‌شود؛ دو انتهای آن رزوه خورده است و وظیفه آن، ممانعت از پیچیدن لاپه است.

کارکرد وال پُست

دیوارهای سوله نیاز به پشتیبانی دارند؛ این وظیف بر دوش وال‌پُست‌های افقی و عمودی قرار دارد. در واقع تکیه دیوار و نیز تکیه درها، بر وال‌پُست خواهد بود. اگر دهانه سوله از حدی بیشتر شود یا ارتفاع سوله بیش از اندازه بلند گرفته شود، نیاز به وال‌پست تشدید می‌شود.

فاینالیزه کردن فرآیند نصب

چک‌لیست‌های نصب سوله در یک یا چند برگ توسط سوله‌ساز تهیه می‌شوند و مهندس محاسب، آنها را تکمیل می‌کند. مواردی که در این فرم تیک نخورند، برای اصلاح و تعدیل در دستور بازبینی قرار می‌گیرند. این فرآیند ادامه پیدا می‌کند تا تمام المان‌های چک‌لیست، تیک بخورند.

پوشاندن سقف و دیوار با پوشش مناسب

معمولاً دیوار سوله تا ارتفاعی با آجر یا بلوک سیمانی بالا می‌آید و سپس بر روی آن، ساندویچ پنل نصب می‌شود. علت این امر آن است که از آسیب سازه در ارتفاع کم که ممکن است بر اثر ضربه صورت بگیرد، جلوگیری به عمل آید. هر چه فاصله میان اتمام نصب اسکلت سوله و پوشش‌گذاری کمتر باشد، بهتر است. به اصطلاح می‌گویند که اسکلت نباید به حال خود رها شود.

اشتباهات خطرناک در نصب سوله چیست؟

نصب سوله یک فرآیند بسیار خطیر است که اگر با دقت کافی صورت نگیرد، مشکلات عدیده‌ای رخ خواهد داد که بخشی از آنها از قرار زیر هستند:

- کامل سفت نبودن پیچ‌ و مهره‌ها در برخی اتصالات

- حمل ناصحیح رفترها با جرثقیل و آسیب‌ دیدن آنها

- عدم احتساب بار جرثقیل سقفی برای سقف سوله

- ایراد در اجرای فونداسیون یا نصب غیر اصولی صفحه‌ ستون‌ها  

 

  • سوله ایران
  • ۰
  • ۰

ساخت سوله از مراحل مختلفی تشکیل می‌شود که هر کدام پیچیدگی خاص خود را دارند و هر یک به نحوی بر قیمت سوله اثر می‌گذارند. آنچه در نهایت به مدیران مشاغل به زبان هزینه گفته می‌شود، قیمت سوله به ازای هر متر مربع از سازه احداث شده است. در این مقاله بنا داریم در خصوص عواملی صحبت کنیم که با اعمال تغییرات کنترلی در آنها، می‌توان از بالارفتن هزینه‌ها جلوگیری به عمل آورد.

بخش اول - تأثیر متریال ساخت بر قیمت سوله

اجزای فیزیکی مختلفی که در جریان ساخت سوله استفاده می‌شوند، هر کدام به نحوی موجب ایجاد نوسان در قیمت سوله خواهند شد. چنانچه به دنبال اعمال کنترل جدی بر هزینه‌های پروژه خود هستید، باید در وهله اول، کنترل خوبی بر این اقلام بکار رفته در سوله داشته باشید:

  • عناصر فلزی مانند تیرآهن و ورق، از جمله پرکاربردترین متریال در سوله‌سازی به شمار می‌روند. مقاطع بسته نظیر لوله و پروفیل در کنار مقاطع باز مانند ناودانی و نبشی، از دیگر اقلام مصرفی این دسته هستند که باید پیچ و مهره و پرچ را نیز به آن اضافه نمود. نکته مهم در خصوص این عناصر فلزی، قیمت مشخص آنهاست که تابعی از قیمت روز فولاد می‌باشد. البته جغرافیا در قیمت این اقلام مؤثر است. مثلاً ساخت سوله در اصفهان، به دلیل نزدیکی بیشتر به قطب‌های فولاد ایران، این جنس هزینه را برای شرکت سوله‌سازی کاهش خواهد داد. 
  • ساندویچ پانل از دیگر اقلام مصرفی در متریال ساخت سوله به شمار می‌آید که بر قیمت سوله اثرگذار است. به دلیل سهولت و سرعت بالا در نصب، معمولاً از ساندویچ‌پانل دیواری به جای دیوارکشی با بلوک سیمانی استفاده می‌شود. در سقف سوله نیز نظر به اهمیت بالای کار و اهمیت بالای موضوع کاهش وزن سقف تا حد امکان، رغبت بیشتری به استفاده از ساندویچ‌پانل‌های سقفی وجود دارد.
  • هم دیوار سوله و هم سقف سوله باید نسبت به صدا و حرارت عایق باشد. سر و صدا کارخانه نباید به بیرون منتشر شود و محیط سوله نباید تبادل دمایی با محیط بیرون داشته باشد. بر این اساس، انتخاب پوشش مناسب و عایق‌بندی بهینه بر قیمت سوله اثر خواهد گذاشت.

بخش دوم تأثیر مکانیزم طراحی و ساخت بر قیمت سوله

بطور خلاصه، موارد زیر جزء مهم‌ترین المان‌های طراحی و ساخت هستند که سهل‌انگاری در خصوص آنها می‌تواند موجبات افزایش عجیب قیمت سوله را فراهم آورد:

  • طراحی سقف سوله (علی‌رغم اهمیت بالای آن، نباید در طراحی و ساخت آن وسواس به خرج داد!)
  • جرثقیل سقفی (اگر حقیقتاً نیازی به آن نیست، حذف شود و بار آن از استراکچر برداشته شود!)
  • طراحی درب و پنجره‌ها (تنها در صورت نیاز و به صورت بهینه انجام شود)
  • سایر اقلام تکمیلی طرح (سیستم تهویه، اطفاء حریق، تأمین امنیت و ... که تنها در صورت نیاز و با قیمت معقول، باید تهیه شوند!)

بخش سوم تأثیر مشخصه‌های اندازه‌ای بر قیمت سوله

«دهانه سوله»، «طول سوله» و «ارتفاع سوله»، سه متغیر از جنس ابعاد و اندازه هستند که کوچکترین تغییر  در آنها، باعث افزایش سرسام‌آور قیمت سوله خواهد گردید. بارها دیده شده که به دلیل انتخاب ابعاد غلط و غیر کارشناسی برای سوله خدماتی و صنایع سنگین و اصرار کارفرما بر اجرای همان ابعاد، عملاً تا حدود 30 الی 40 درصد هزینه اضافی به پروژه تحمیل شده است؛ حال آنکه به راحتی می‌توان با ابعاد سه‌گانه ساخت سوله بازی کرد و بهترین نتیجه را با کمترین هزینه، از زمین موجود بدست آورد.

«دهانه» معمولاً بین 20 تا 30 متر در نظر گرفته می‌شود که برای کاربری‌های مرسوم سوله مانند سوله کارگاهی مناسب است. اما بسته به نوع کاربری خاص یا اهداف پروژه، می‌توان دهانه را بزرگتر هم تعریف کرد. بدیهی است هرچه دهانه سوله بزرگتر در نظر گرفته شود، با فرض ثابت بودن ارتفاع سوله و عدم تغییر قابل توجه در آن، شیب سقف سوله نیز کاهش خواهد یافت.

«طول» سوله عملاً فاکتوری کم تأثیر در قیمت سوله صنعتی به حساب می‌آید و به دلیل طول استاندارد ورق فولادی، معمولاً مضربی از 6 متر در نظر گرفته می‌شود تا ضایعات ورق تا حد امکان کاهش یابد و قیمت سوله را بتوان پایین و اقتصادی نگاه داشت.

«ارتفاع» سوله نیز بُعد دیگری از ابعاد سوله است که باید مورد توجه قرار گیرد. به عنوان مثال سوله پتروشیمی نیاز به ارتفاع بالا دارد. ارتفاع سوله با توجه مستقیم به کاربری سازه باید تعیین شود تا در جریان راه‌اندازی و شروع به کار، محدودیت خاصی به وجود نیاید.

بخش چهارم تأثیر عوامل فاصله‌ای بر قیمت سوله

هر چیز که به فاصله و مسافت مربوط شود، در این دسته از اقلام هزینه‌ای قرار می‌گیرد و طبیعتاً باعث تغییر در قیمت سوله می‌گردد. چنانچه فاصله زمین محل ساخت سوله با عمده‌فروش مصالح ساختمانی زیاد باشد، یا اگر مسافت زیادی می‌بایست از شرکت سازنده سوله تا زمین نصب سوله طی شود، هزینه‌های حمل‌ونقل افزایش خواهند یافت. همچنین اگر منطقه انتخابی برای نصب سوله از دسترس‌پذیری خوبی برخوردار نباشد، عمدتاً تأمین نیروی کار انسانی (کارگر یا متخصص) دچار اختلال شده و قطعاً هزینه بیشتری به پروژه تحمیل خواهد شد. لذا توجه به این موارد، باعث کاهش قیمت سوله خواهد شد.

بخش پنجم تأثیر محوطه‌سازی بیرونی بر قیمت سوله

معمولاً شرکت‌های سازنده سوله ، تعهد خود را محدود به خود سوله می‌کنند و ضمن قید کردن این موضوع در قرارداد، هیچ تعهدی در خصوص فضاسازی و طراحی محوطه بیرونی سوله را نمی‌پذیرند. اما این موضوع از اهمیت طراحی خوب و محوطه‌سازی اصولی برای محیط پیرامون سوله کم نمی‌کند. مسیر نزدیک شدن به کارخانه، میدان اصلی، تعبیه ایستگاه نگهبانی، فضای سبز و مواردی از این دست، علاوه بر آنکه بر زیبایی نمای پروژه خواهند افزود، جلوه نظم و آراستگی برای واحد صنعتی محسوب می‌شوند.

بخش ششم تأثیر بچه سوله بر قیمت سوله

در مقاله تخصصی بچه‌ سوله عنوان کردیم که افزودن این بنای جانبی به سوله اصلی، علی‌رغم ویژگی‌های منحصربفردی که دارد و فضای مازادی که در اختیار مشاغل قرار می‌دهد، هزینه ساختی در حدود 10 الی 30 درصد کل پروژه را بسته به ابعاد خود به مشتری تحمیل خواهد نمود. توصیه کارشناسانه ما این است که تنها زمانی نسبت به ساخت بچه سوله اقدام نمایید که حقیقتا برای استفاده از آن، برنامه داشته باشید. در غیر این صورت، توصیه می‌شود قید آن را بزنید و بی‌جهت هزینه‌ها را بالا نبرید.

 

قیمت سوله می‌تواند بالاتر از حد انتظار شما برود، اگر مدیریت و کنترل خوبی بر اجزای مختلف سوله صورت نگیرد. لذا در این خصوص باید توجه ویژه‌ای داشته باشید و از یک اولویت‌بندی درست پیروی نمایید.

  • سوله ایران
  • ۰
  • ۰

برخی چنین تصور می‌کنند که سوله دست دوم، از قطعات دست دوم و کارکرده ساخته می‌شود. یعنی برخی سوله‌ها که بنا به دلایلی نیاز به جمع‌آوری آنها هست، دمونتاژ شده و از قطعات آنها، مجدد در ساخت سوله استفاده می‌شود. این موضوع باعث تردید کارفرمایان صنعتی در استفاده از سوله‌ دست دوم شده است. متأسفانه نمی‌توان انکار کرد که برخی از به ظاهر سازندگان سوله هستند که از قطعات دمونتاژ شده سوله‌های کار کرده، در ساخت سوله‌های جدید استفاده می‌کنند. این موضوع اگر به اطلاع مشتری نرسد و بدون اجازه خریدار صورت پذیرد، مصداق بارز تقلب در کار است و اگر با آگاهی و کسب اجازه مشتری صورت پذیرد، خلاف اصول حرفه‌ای ساخت سوله محسوب می‌گردد.

سوله دست دوم

برای رفع این نگرانی و دغدغه، می‌بایست باز تعریف صحیحی از سوله دست دوم یا به بیان بهتر سوله آماده تحویل داشته باشیم. شاید چون این سازه‌ها در طی دو مرحله ساخته می‌شوند، لفظ دست دوم بر آنها مانده است. مرحله نخست در کارخانه سوله‌سازی انجام می‌شود که به ساخت قطعات مختلف سوله یا به اصطلاح پیش‌تولید اختصاص می‌یابد. این قطعات در داخل انبار و به دور از رطوبت و حرارت نگ‌داری می‌شوند تا  در زمان مناسب و بسته به سفارش مشتری، برای نصب اعزام شوند.

بانک سوله ایران، بزرگ‌ترین تولیدکننده سوله دست دوم در کشور است که علاوه بر تهران، ساخت سوله در اصفهان و سایر شهرهای کشور را در سریع‌ترین زمان ممکن، به انجام می‌رساند.

 

 

  • سوله ایران
  • ۰
  • ۰

ساخت سوله

با روش ساخت سوله بیشتر آشنا شوید!

سوله با هر سازه فلزی دیگری متفاوت است. این موضوع را پس از مطالعه کامل این مقاله بهتر درک خواهید کرد. مطالعه این مقاله را که به منظور آشنایی بیشتر با فرآیند ساخت سوله نوشته شده است، به شما توصیه می‌کنیم.

طراحی سوله با سایر سازه‌های اسکلت فلزی، چه تفاوت‌های دارد؟

  • دهانه سوله عمدتاً بیش از سایر سازه‌ها در نظر گرفته می‌شود تا فضای وسیعی را در اختیار صاحبان مشاغل صنعتی و تولیدی قرار دهد. خصوصاً در سازه‌هایی نظیر سوله انبار کالا یا سوله انبار غله، دهانه از اهمیت بالایی برخوردار است و نباید از حدی کمتر باشد.
  • ساختن سقف سوله به صورت شیب‌دار و حذف ستون‌های زائد میانی، از ویژگی‌های ذاتی سوله‌ها هستند که در سایر سازه‌ها، عملاً ضرورت ندارد.
  • به منظور دستیابی به فضای وسیع مورد نظر در سوله‌سازی، قاب‌های فولادی با ساختار شیب‌دار در ساخت سوله مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

ساخت سوله

مدلینگ و طراحی سوله

فرآیند طراحی سوله در گذشته به صورت دستی و امروزه با کمک نرم‌افزارها انجام می‌شود. نرم‌افزارهای شرکت CSI معمولاً با اقبال عمومی بیشتری از سوی مخاطب روبرو می‌شوند. موارد بسیار مهمی که باید در طراحی سوله به آن توجه داشت عبارتند از:

الف) دهانه سوله

بر حسب نیاز صنعت مربوطه و از 20 متر به بالا تعریف می‌گردد.

ب) طول سوله

این مورد اگر از حدی (معمولاً استاندارد 90 متر) بیشتر باشد، باعث می‌شود که سوله در اثر تغییرات دمایی، آسیب بیشتری ببیند. تعداد ستون‌های محیطی سوله هم در تعیین طول سوله نقش مهمی ایفا می‌نماید.

ج) ارتفاع سوله

عمدتاً بین 6 الی 12 متر در نظر گرفته می‌شود که با توجه به کاربری سوله و نوع ابزار و تجهیزات واحد صنعتی مذکور، تعیین می‌شود.

د) شیب سوله

لزوماً باید سقف سوله را شیب‌دار ساخت و شیب استاندارد معمولاً بین 10 درصد تا 30 درصد در نظر گرفته می‌شود.

 

 

نقشه‌کشی تخصصی برای ساخت سوله

نقشه‌های صنعتی که در ساخت سوله مورد استفاده قرار می‌گیرند، معمولاً با نام شاپ دراوینگ می‌شناسند که امروزه بطور کامل توسط نرم‌افزار صورت می‌گیرد. محل ستون‌ها، مکان اتصال تیرها، جزئیات بادبندها و مواردی از این دست، مهم‌ترین اطلاعاتی هستند که هر نقشه باید در خود داشته باشد.

مراحل مختلف عملیات ساخت سوله

1- طراحی و نقشه برش

برش قطعات با تلرانس کم و دورریز بهینه، نیازمند نقشه‌های دقیق و اصولی است.

2- برش، سوراخ‌کاری و ماشین‌کاری

قطعات لازم در ساخت سوله، مانند ساندویچ‌پانل دیواری یا عرشه فولادی سقفی، در این مرحله برش خورده و سوراخ‌کاری آنها انجام می‌شود و هر یک از عملیات‌ها، از روی نقشه‌‌های شاپ مستقل پیش خواهد رفت.

3- مونتاژ

نقشه در این مرحله حکم راهنمای اتصالات را دارد. قطعات سوله همانند تکه‌های یک پازل در کنار هم قرار گرفته و اتصالات اولیه با خال‌جوش برقرار می‌گردد.

4- جوش‌کاری سرتاسری

نوبت به محکم‌کاری قطعات فرا می‌رسد. انواع مختلفی از جوشکاری مانند الکترو اسلگ، رکیتیفایر و CO2، در این مرحله مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

5- تمیزکاری

اضافات بر جای مانده از مرحله قبل، لایه‌های چربی و اسپاترهای جوش هستند که اگر برطرف نشوند، کیفیت رنگ‌کاری را کاهش خواهند داد.

6- رنگ و سندبلاست

به منظور رفع نهایی عیوب ظاهری، قطعات را معمولاً به بخش سندبلاست ارسال می‌کنند. سپس با نظر کارفرمای ساخت سوله، قطعات با رنگ کوره‌ای به پوشش نهایی خود خواهند رسید. معمولاً رنگ سبز و رنگ آبی و تا حدودی رنگ قرمز، متداول‌ترین رنگ‌ها هستند که در استراکچر فلزی سوله‌ها، بیشتر دیده می‌شوند.

 

سوله‌ها از نظر ساختار به چند دسته تقسیم می‌شوند؟

1- سوله تک دهانه (به فرم 8) با بالاترین میزان کاربرد، در صدر جدول انواع سوله‌ها قرار می‌گیرد.

2- سوله دو دهانه (به فرم 88) که وجود ستون جدایش میانی در آن، اختیاری و سلیقه‌ای است.

3- سوله مدور (دایره‌ای) و سوله چندضلعی هم با کاربری‌های بسیار خاص و محدود، در انتهای لیست قرار می‌گیرند.

ساخت سوله

مرحله پنجم: دفترچه محاسبات سوله

طراح نقشه سوله موظف است قبل از ورود به فاز امضای قرارداد ساخت سوله، کلیه اطلاعات فنی را با جزئیات در اختیار متقاضی خرید سوله قرار دهد. این محتوا باید به تأیید سازمان نظام مهندسی رسیده و گواهی استاندارد دریافت نماید. اطلاعاتی در خصوص مصالح و مواد مصرفی، مقاومت در بار مرده، مقاومت در برابر باد و برف و زلزله، درصد شیب سقف و ...، بطور کامل در این دفترچه ذکر خواهد شد و در اختیار مشتری قرار خواهد گرفت.

حسن اجرای کلیه موارد فوق می‌بایست به عنوان رویه‌های استاندارد ساخت سوله هم از سوی شرکت سوله‌سازی و هم مدیر کسب‌وکار متقاضی خرید سوله، با دقت کنترل شود تا خروجی کار، یک سوله استاندارد و با دوام باشد.

 

 

  • سوله ایران